Menu
Your Cart

Хидроизолационни материали

Относително непозната за момента у нас, но набираща все по-голяма скорост е хидроизолацията за баня. Както се досещате нейното място е на пода в това помещение, при добро желание и по стените. Парадоксално за момента се ползва най-вече на терасата – а пък за тавана на комшията малко хора си дават сметка. Loft Group горещо препоръчва нейното използване, неделима част от модерното жилище.

Защо е важно ползването на хидроизолация в банята?

Първо нека отбележим, че това няма да натовари почти по никакъв начин бюджета. В същото време би спестило при евентуален проблем много средства. При липса на такова покритие, едно елементарно напукване на фуга води до теч и съответно просмукване на вода, в последствие преминаващо през плочата към долните етажи. Никой не желае подобни проблеми, нито вие, нито хората под вас или около вас. За предпочитани са гъвкавите варианти, които позволяват някакви деформации и не биха се напукали с времето на специфични места (например ъглите, фугите около сифоните).

Как и кога се поставя?

Полагането на течна хидроизолация за баня най-често се прави върху чиста повърхност, следват нанасяне на няколко слоя (различни по дебелина и брой – зависи от модела). Разбира се този процес предшества поставянето на плочките, осигурявайки една добра основа, на която да започнете ремонта си. Нанасянето най-често се прави с мистрия или пък валяк с дълъг косъм (зависи от специфичните условия за всеки един артикул).

Какво да съобразим?

  • Ако сте решили да ползвате изолация е важно и останалите компоненти да са в унисон с тази идея. Например – сифонът Ви трябва да има така наречената пола, върху която да легне поставената от вас замазка;
  • Също така в зависимост от използвания материал е необходимо ползването на специални ленти по ъглите, сифоните и т.н.;
  • При наличие на подово отопление, задължително трябва да се провери дали избрания модел е годен за температурни промени.

Няма продукти в тази категория.